Teriyakisaus og spicy mango mayo

shape image
Teriyakisausen gir den perfekte balansen mellom søtt og salt. Spicy mango mayo gir det lille ekstra. Begge deler er lett å lage, og vil garantert gi retten din et løft. Klar for å imponere? La oss sette i gang!

Ingredienser

Teriyakisaus:
  • 4 dl soyasaus
  • 1 dl riseddik
  • ½ dl sesamolje
  • ½ dl nøytral olje
  • 3,5 dl brunt sukker
  • 2 ss honning
  • 1 rød chili
  • 1 klump ingefær
  • 4 stk kinesisk hvitløk

Fremgangsmåte:

Finhakk og stek chili, ingefær og hvitløk på lav varme. Pass på at det ikke brunes. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca. 25 minutter. Blandingen skal reduseres og tykne. Sil av og avkjøl før bruk.

Spicy mango mayo:
  • 2 stk eggeplomme (romtemperert)
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss vineddik
  • 4 dl nøytral nøytral olje
  • ¼ ts kvernet pepper
  • 2 røde chili, uten frø
  • ½ mango

Fremgangsmåte:

Ha eggeplommene i en bolle med sennep, salt, pepper og eddik,
Hell i litt og litt av oljen i tynn stråle mens du visper til du har passe tykk majones. Du kan også bruke stavmikser.
Bak chili i ovnen på 200 grader i 5 minutter
Putt mango og bakt chili i en blender eller mos med stavmikser til puré.
Vend inn ønsket mengde av chili- og mangoblandingen i majonesen.

Fortsatt sulten?

En smakfull makeover
Poké bowl med laks (4 pers)
Teriyakisaus og spicy mango mayo