Poké bowl med laks (4 pers)

shape image

Ingredienser

Poké bowl:
  • 400 g sushiris
  • 1000 g fersk laksefilet
  • 4 ss teriyakisaus og spicy mango mayo
  • 4 dl edamamebønner
  • 2 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 1 pk sukkererter
  • 1 dl wakame
  • 2 stk noriark
  • 1 dl syltet ingefær
  • 4 ss syltet rødløk
  • 2 dl frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø
Eddikblanding:
  • 2 dl sushieddik
  • 75g sukker
  • 1 stk kombu – kokes opp og avkjøles

Fremgangsmåte:

Lag teryakisaus og spicy mango mayo. Kok opp og avkjøl eddikblandingen.
Kok sushiris og avkjøl, tilsett eddikblandingen. Ha i litt og litt over risen.
Skjær laks i terninger på 1x1cm, og ha terningene i en stor bolle. Hell over teriyakisaus og la laksen trekke i sausen.
Dersom du bruker frosne edamamebønner, tin dem i romtemperatur eller gi dem et raskt oppkok
Del mango på langsiden og skjær ut terninger. Skjær agurk på langs med en mandolin eller ostehøvel. Kutt sukkererter på skrå. Kutt noriarkene i tynne strimler.
Ha sushiris, marinert laks, wakame, sukkererter, syltet rødløk, syltet ingefær, edamamebønner, mango og agurk i en skål – enten som
Topp med frisk koriander, noristrimler og sesamfrø

Fortsatt sulten?

Oppgradert kantine hos Virke
Poké bowl med laks (4 pers)
Teriyakisaus og spicy mango mayo