Ingredienser
Poké bowl:
- 400 g sushiris
- 1000 g fersk laksefilet
- 4 ss teriyakisaus og spicy mango mayo
- 4 dl edamamebønner
- 2 stk mango
- 1 stk agurk
- 1 pk sukkererter
- 1 dl wakame
- 2 stk noriark
- 1 dl syltet ingefær
- 4 ss syltet rødløk
- 2 dl frisk koriander
- 2 ss sesamfrø
Eddikblanding:
- 2 dl sushieddik
- 75g sukker
- 1 stk kombu – kokes opp og avkjøles
Fremgangsmåte:
Lag teryakisaus og spicy mango mayo. Kok opp og avkjøl eddikblandingen.
Kok sushiris og avkjøl, tilsett eddikblandingen. Ha i litt og litt over risen.
Skjær laks i terninger på 1x1cm, og ha terningene i en stor bolle. Hell over teriyakisaus og la laksen trekke i sausen.
Dersom du bruker frosne edamamebønner, tin dem i romtemperatur eller gi dem et raskt oppkok
Del mango på langsiden og skjær ut terninger. Skjær agurk på langs med en mandolin eller ostehøvel. Kutt sukkererter på skrå. Kutt noriarkene i tynne strimler.
Ha sushiris, marinert laks, wakame, sukkererter, syltet rødløk, syltet ingefær, edamamebønner, mango og agurk i en skål – enten som
Topp med frisk koriander, noristrimler og sesamfrø