Poké bowl med laks (4 pers)

shape image
Retten poké bowl kommer egentlig fra Hawaii, men har blitt populær verden over. Den opprinnelige versjonen besto av ulike typer fisk fra Stillehavet. Ordet “poké” betyr å skjære i skiver eller småstykker, og viser til måten fisken blir skåret på. I dag finnes det utallige varianter av poké bowls. Kokkene våre i kantina til Norwegian foretrekker å lage varianter av laks, tigerreker, kylling og grønnsaker. Her kommer deres take på poke bowl med laks – en sikker lunsj- og middagsvinner. Vel bekomme!

Ingredienser

Poké bowl:
  • 400 g sushiris
  • 1000 g fersk laksefilet
  • 4 ss teriyakisaus og spicy mango mayo
  • 4 dl edamamebønner
  • 2 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 1 pk sukkererter
  • 1 dl wakame
  • 2 stk noriark
  • 1 dl syltet ingefær
  • 4 ss syltet rødløk
  • 2 dl frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø
Eddikblanding:
  • 2 dl sushieddik
  • 75g sukker
  • 1 stk kombu – kokes opp og avkjøles

Fremgangsmåte:

Lag teryakisaus og spicy mango mayo. Kok opp og avkjøl eddikblandingen.
Kok sushiris og avkjøl, tilsett eddikblandingen. Ha i litt og litt over risen.
Skjær laks i terninger på 1x1cm, og ha terningene i en stor bolle. Hell over teriyakisaus og la laksen trekke i sausen.
Dersom du bruker frosne edamamebønner, tin dem i romtemperatur eller gi dem et raskt oppkok
Del mango på langsiden og skjær ut terninger. Skjær agurk på langs med en mandolin eller ostehøvel. Kutt sukkererter på skrå. Kutt noriarkene i tynne strimler.
Ha sushiris, marinert laks, wakame, sukkererter, syltet rødløk, syltet ingefær, edamamebønner, mango og agurk i en skål – enten som
Topp med frisk koriander, noristrimler og sesamfrø

Fortsatt sulten?

En smakfull makeover
Poké bowl med laks (4 pers)
Teriyakisaus og spicy mango mayo