Ingredienser
Teriyakisaus:
- 4 dl soyasaus
- 1 dl riseddik
- ½ dl sesamolje
- ½ dl nøytral olje
- 3,5 dl brunt sukker
- 2 ss honning
- 1 rød chili
- 1 klump ingefær
- 4 stk kinesisk hvitløk
Fremgangsmåte:
Finhakk og stek chili, ingefær og hvitløk på lav varme. Pass på at det ikke brunes. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca. 25 minutter. Blandingen skal reduseres og tykne. Sil av og avkjøl før bruk.
Spicy mango mayo:
- 2 stk eggeplomme (romtemperert)
- 0,5 ts salt
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss vineddik
- 4 dl nøytral nøytral olje
- ¼ ts kvernet pepper
- 2 røde chili, uten frø
- ½ mango
Fremgangsmåte:
Ha eggeplommene i en bolle med sennep, salt, pepper og eddik,
Hell i litt og litt av oljen i tynn stråle mens du visper til du har passe tykk majones. Du kan også bruke stavmikser.
Bak chili i ovnen på 200 grader i 5 minutter
Putt mango og bakt chili i en blender eller mos med stavmikser til puré.
Vend inn ønsket mengde av chili- og mangoblandingen i majonesen.